Synchroniciteit

De term synchroniciteit (letterlijk: gelijktijdigheid) betekent zinvolle coïncidentie van uiterlijke en innerlijke gebeurtenissen die zelf niet causaal verbonden zijn.

Donderdag jl, 29 augustus 2019, waren we als Wakkere Groot Moeders bij elkaar.
Om af te stemmen, te delen en onze acties voor het najaar voor te bereiden.
Een van de acties is dat Anka en Annelies een vierluik gaan geven voor vrouwen met als thema: de overgang als bron van kracht. Want, zeggen wij, de overgang wordt vaak alleen als lichamelijk ongemak gezien. Niet als doorgang en ingang naar een andere vruchtbare periode. Een periode waarin vrouwen helemaal tot bloei komen. Van Lot naar Bestemming. En we zien dat vrouwen vaak niet herkent worden daarin.
Dat er ook allerlei klachten niet goed geduid worden. Ook door (arbo)artsen niet. We zagen voor ons dat we misschien iets aan het ontwikkelen zijn, wat ook aan Arbodiensten aangeboden kan worden.
’s Avonds op het nieuws….de oprichting van een nieuwe arbodienst. Omdat er bij arboartsen te weinig kennis is over de overgang, zitten mogelijk veel vrouwen onnodig lang ziek thuis. Dat zegt gynaecologenvereniging NVOG. Om iets aan dit probleem te doen is er een nieuwe arbodienst opgericht, speciaal gericht op vrouwen.
Nou ja zeg…ons beeld is waar! We voelen ons bevestigd dat we met ons vierluik, deze nieuwe ‘wakkermaker’, op het juiste spoor zitten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *